Despre sedintele de psihoterapie: consilierea psihologica este o forma de interventie psihologica care se adreseaza persoanelor sanatoase aflate intr-o situatie de impas cu privire la rezolvarea unor situatii de criza, sociale, profesionale sau familiale. Consilierul il ajuta pe client sa controleze o situatie de criza si il asista in gasirea unei solutii la problema cu care se confrunta.
Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice. Psihoterapia ajuta pacientul sa inteleaga care sunt factorii ce le determina starile si ii ajuta sa accepte punctele slabe, dar si cele forte. Daca oamenii isi pot identifica sentimentele si modalitatea in care percep viata, le este mai usor sa faca fata situatiilor dificile. Identificarea problemei usureaza procesul, dar trebuie sa stiti cand trebuie sa apelati la psihoterapeut si care sunt avantajele terapiei.
Relatiile, in general, si in special relatia terapeutica nu se construiesc pe baza unor reguli stricte sau dupa anumite “retete”. Relatiile de orice natura sunt subiective si unice.
Principii personale si profesionale:
- acceptare neconditionata
- intelegere empatica
- ascultare activa
- respect
- confidentialitate
- integritate
- nondirectivitate
In interactiunea cu mine, va puteti astepta la:
- ambient sigur si confortabil
- comunicare deschisa
- atitudine colaborativa
- seriozitate si respect
- empatizare si implicare
- ascultare activa
- concentrarea asupra resurselor dvs.
- faptul ca nu veti fi judecati( pusi sub “lupa”)
- construirea unei relatii autentice, interactive, bazata pe incredere
- formarea unei echipe, in scopul de a va atinge obiectivele
- incredere in capacitatea dvs. de vindecare si/sau optimizare.
O simpla consultatie, cateva sedinte sau o psihoterapie?
Nimeni nu poate aprecia exact numarul de sedinte necesar pentru rezolvarea/ intelegerea unor probleme de ordin psihologic. In cazuri extrem de simple, foarte putine la numar, cateva indicatii cu scop educativ sunt suficiente. Alteori, este nevoie de mai multe sedinte.
Cel mai frecvent, crizele care ii conduc pe oameni catre cabinetele de psihoterapie impun realizarea unor schimbari semnificative la nivel cognitiv, afectiv si comportamental, ceea ce necesita un demers psihoterapeutic sistematic efectuat pe o durata mai mare de timp.
Procesul terapeutic este al clientului, psihologul fiind mai curând un facilitator al schimbarii. Cu alte cuvinte, implicarea totala a cilentului este mai mult decât necesara, acesta trebuie sa stie ca fara aportul personal sustinut, vindecarea nu poate avea loc.
Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Terapia Florala . Terapia Bach cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau
Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina