Dezvoltarea si optimizarea personala
Dezvoltarea si optimizarea personala. A optimiza inseamna sa obtii cel mai bun rezultat din utilizarea propriilor resurse, sa-ti maximizezi abilitatile personale. Prima ta responsabilitate este nu sa faci bine ci sa fii bine, pentru ca cine esti e mult mai important decat ce faci. Succesul nu este definit simplu ca atingerea unor scopuri specifice -este mentaliate.Esecul nu este inabilitatea de a indeplini anumite obiective, este de asemenea mentalitate. Mentalitatea de invingator este invatata in mod sistematic. Daca vrei mai mult, fa mai mult!
“Ai grija de tine cu adevarat, in fiecare zi. Esti unic si extraordinar, chiar daca ai uitat.” ( Jacques Salome )
Procesul de cunoastere in sine reprezinta o cheie a succesului, a reusitei, dar mai ales calea spre multumirea interioara, spre starea de bine. Ar fi ideal ca pentru fiecare dintre noi, autocunoasterea si dezvoltarea personala sa reprezinte o etapa continua in devenirea noastra ca fiinte umane complexe.
In primul rand, dezvoltarea personala reprezinta o cunoastere de sine aprofundata, este un proces de “slefuire” ce constituie primul pas catre o restructurare a propriilor noastre obiceiuri si tendinte de “autosabotaj”. La o prima vedere, ar putea parea ca descoperirea de sine este, cumva, echivalenta cu schimbarea de sine, insa lucrurile nu stau chiar asa. Descoperirea de sine nu presupune in mod obligatoriu si schimbarea de sine. Schimbarea reprezinta un proces cu mult mai anevoios, care implica multa vointa, motivare si efort mai sustinut, ea amenintand cumva sa perturbe, mai mult sau mai putin, echilibrul personal al fiecaruia dintre noi. Insa, aceasta schimbare devine inevitabila, iar orice incercare de cunoastere capata semnificatia unei cresteri, adica a dezvoltarii personale.
Cine sunt eu?Ce vreau eu cu adevarat de la viata? Ce pot face eu, sau de ce nu pot face anumite lucruri?
Iata doar cateva din intrebarile pe care si voi vi le-ati adresat candva si la care poate inca mai cautati un raspuns clar.
Exista o multitudine de situatii neplacute cu care o persoana se poate confrunta la un moment dat. Poate ca va aflati intr-un impas, sau nu va cunoasteti resursele, poate doriti sa comunicati si sa relationati mai eficient cu cei din jurul vostru. Sau poate pur si simplu nu reusiti sau nu stiti cum sa va puneti in valoare calitatile si abilitatile personale…
Va invit, asadar, sa exploram impreuna si sa aflam raspunsurile la toate aceste intrebari si sa gasim solutii pentru toate situatiile “incomode” cu care va confruntati. Impreuna putem stabili si aplica modalitatea personalizata cea mai eficienta de autocunoastere, optimizare si dezvoltare personala si/sau profesionala.
Beneficiile optimizarii si dezvoltarii personale:
ü eficientizarea si armonizarea relatiilor in cadrul familiei, cu rudele, prietenii, colegii etc. Astfel incat sa se instaleze starea de echilibru interior si satisfactie pe toate planurile vietii;
ü reusita in a gasi motivatia, determinarea si resursele proprii pentru autoperfectionare, pentru a atinge performantele dorite;
ü identificarea dorintelor si nevoilor reale, a punctelor tari(ce pot fi “puse la bataie”), precum si a aspectelor mai vulnerabile, ce pot fi compensate ulterior.
Dezvoltarea personala pentru copii si adolescenti
In cadrul procesului de dezvoltare personala a copiilor este vizata in mod special imbunatatirea capacitatii de exprimare emotionala a acestora, educarea lor, precum si adecvarea reactiilor comportamentale ale copiilor. Aceste aspecte se vor exprima prin imbunatatirea adaptarii acestora la mediul familial, scolar sau social.
Astfel, printre principalele arii de actiune in lucrul concret cu copii, pot fi amintite:
- optimizarea exprimarii emotionale;
- imbunatatirea sau construirea stimei de sine;
- reducerea manifestarii sau stergerea comportamentelor problematice;
- antrenarea abilitatilor de empatizare;
- dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup;
- imbunatatirea capacitatii individuale de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonal.
In plus, pentru grupele de varsta 4 – 18 ani:
- dezvoltarea capacitatii de a “combate” diferitele obstacole de natura psihica, de genul barierelor bine-cunoscute “nu pot” sau “nu sunt in stare”.
- capacitatea adoptarii unor noi atitudini, conduite si comportamente , functionale.
Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Terapia Florala . Terapia Bach cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau
Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina