Ce se intampla la prima sedinta de psihoterapie? Primul lucru se stabileste daca persoana are sau nu nevoie de un psiholog, evaluandu-se natura problemei persoanei respective. Daca intr-adevar problema sau problemele tin de competenta psihologului se evalueaza gravitatea problemei si se recomanda programul care ar solutiona problema (consiliere sau psihoterapie individuala si/sau de grup).
Apoi se stabileste cadrul terapeutic /de consiliere care consta in general din stabilirea urmatoarelor aspecte :
- durata programului de consiliere/psihoterapie
- modalitatile de lucru (individual sau de grup)
- frecveta sedintelor – durata sedintelor
(individual 50 de minute; de grup – 90 de minute) - reguli (daca se fumeaza sau nu, ce se intampla daca persoana lipseste, se va lucra si cu alte persoane din families sau nu, s.a.)
- metodele folosite – modalitatea de incheiere si de evaluare a rezultatelor
Cat poate dura o psihoterapie?
Durata este diferita, de la persoana la persoana, in functie de problemele cu care se confrunta si pe care doreste sa le resolve, caci sunt si probleme pe care oameniii nu le doresc atinse si aceasta este alegerea lor… Durata este in general statabilita de la inceput, cu posibilitatea de a fi prelungita sau scurtata daca este cazul.
Ce este o relatie terapeutica?
Fiecare om este unic, de aceea fiecare relatie este unica pentru el dau si pentru consilier sau psihoterapeut. Relatia terapeutica este speciala nu numai pentru ca este unica, nesemanand cu nicio alta relatie din viata obisnuita: ea nu este prietenie dar nu este nici o relatie rece, formala, oficiala, nu este o relatie de rudenie dar ajunge sa fie foarte apropiata si intima insa in nici un caz sexuala.
Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Neurofeedback Bucuresti . Neurofeedback Sector 5 Terapia Florala . Terapia Bach cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau