Aplicabilitatea terapiei florale Bach

Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. Aplicabilitatea terapiei florale Bach.

Folosite curent in toata lumea, cele 38 de remedii florale Bach originale sunt structurate in 7 grupe in functie de manifestarea mental-emotionala vizata.

Remedii pentru frica

Fie ca este vorba de teama de consecintele unei imbolnaviri, sau de teama unei pierderi, sau de teama de necunoscut, sau de teama fara motiv, sau chiar de atac de panica. Oricare dintre aceste frici poate fi cu usurinta eradicata folosind cele 5 remedii florale din aceasta grupa. Cate unul sau in combinatia specifica fiecarei persone in parte, functie de starea in care se afla la momentul interviului.

Remedii pentru nesiguranta si nehotarare

Sovaiala si nesiguranta pot afecta pe fiecare dintre noi din cand in cand. Dr. Eduard Bach, prin studiile si experientele sale a concluzionat ca 6 remedii florale acopera toate nuantele acestor emotii negative.

Remedii pentru hipersensibilitate fata de influentele exterioare

De multe ori in viata se intampla ca influenta celor din jur sa ne determine sa renuntam la infaptuirea „legendei personale”, sau din contra sa-i influentam noi pe altii intr-o directie nu tocmai constructiva.

Remedii pentru descurajare si disperare

In opinia Dr. Bach, cele 8 remedii florale acopera toate fatetele starilor emotionale negative la care se refera aceasta grupa. Multi practicieni considera ca aceasta grupa reprezinta cheia de bolta a acestei terapii.

Remedii pentru grija exagerata pentru bunastarea celorlalti

Aparent justificata, indiferent daca o exercita ceilalti asupra noastra sau o folosim noi cu ceilalti este la fel de neplacuta si de deranjanta.

Remedii pentru dezinteres fata de realitatea prezenta

Exista 7 remedii florale Bach care cuprind toate tipurile de manifestare a dezinteresului fata de realitatea prezenta.

Rescue Remedy si Rescue Cream

O combinatie de 5 remedii florale pe care Dr. Edward Bach a creat-o special pentru situatii de criza (cel mai des utilizat) – rescue remedy anuleaza efectele imediate datorate socului emotional care poate avea cauze minore sau majore.

Este util daca te simti stresat sau anxios in situatii ca: inainte de a merge la dentist sau la o intalnire importanta; inainte de un interviu sau de un examen sau dupa un accident sau dupa ce primesti o veste proasta, inainte si in timpul zborului cu avionul daca te inspaimanta asta.

terapia florala Bach

Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Terapia Florala . Terapia Bach cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau

Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina