Sesiunile de Neurofeedback

Ce se întâmplă în cadrul unei sesiuni de  Neurofeedback

Persoana este conectată la un computer printr-un echipament care utilizează fire și senzori, permițând astfel tehnologiei să monitorizeze activitatea undelor cerebrale. Senzorii plasați pe scalpul clientului măsoară activitatea electrică a creierului. Semnalul preluat și înregistrat de către un neuroamplificator este procesat și prezentat clientului/pacientului prin intermediul unui program video în care un parametru oglindește variațiile semnalului electric măsurat. Software-ul detectează automat când undele cerebrale sunt ordonate corect și transmite acele informații persoanei în timp real, prin intermediul feedback-ului. Feedback-ul apare sub forma unui joc, film sau sunet care semnalează persoanei faptul că undele cerebrale devin din ce în ce mai ordonate. Undele cerebrale proprii ale pacientului controlează de fapt jocul, filmul sau activitatea sonoră, iar observarea acestei dinamici ajută creierul să învețe cum să-și îmbunătățească propria capacitate de reglare. Diversele zone cerebrale sunt răspunzătoare de funcții diferite și tocmai de aceea amplasarea senzorilor pe cap variază în funcție de natura simptomatologiei.

Durata sesiunilor de Neurofeedback

În general, durata unei sesiuni de antrenament neurofeedback variază între 30 – 40 de minute, în funcție de simptomatologia căreia ne adresăm, precum și de particularitățile fiecărei persoane. Pentru a acumula efecte pozitive mai rapide, sunt recomandate 2-3 ședințe/săptămână. Atunci când situația impune acest lucru, pot fi efectuate chiar și 2 (două) ședințe în aceeași zi, însă cu pauză de minim două ore între ele.

Studiile au arătat faptul că antrenamentul cu neurofeedback oferă rezultate pozitive, constituindu-se într-un fel de accelerator al rezultatelor obținute prin terapiile vorbite. Fiind un proces de învatare, sunt necesare minimum 20 de ședinte. După aceste ședinte se va face o nouă evaluare, iar rezultatele acesteia vor fi comparate cu cele inițiale.

Cum începe intervenția prin Neurofeedback?

O evaluare cuprinzătoare este locul unde începe terapia cu neurofeedback. Această evaluare (anamneza riguroasă a simptomatologiei cu care se confruntă clientul) furnizează terapeutului informațiile necesare pentru a-și stabili direcțiile de lucru și protocoalele de antrenament cu neurofeedback personalizat. Aceste protocoale sunt concepute pentru a reeduca tiparele undelor cerebrale spre normalizare. Rezultatul reechilibrării acestor unde cerebrale restabilește sănătatea și funcționalitatea pentru rezultate de durată.

În continuare, după fixarea senzorilor pe scalp, este pornit programul. Sarcina pacientului/clientului este doar aceea de a menține contactul vizual cu feedback-ul care rulează pe monitor. Tocmai de aceea, această terapie se adresează persoanelor de toate vârstele. Procesul de antrenament în sine este unul plăcut și pasiv.

Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Neurofeedback Bucuresti . Neurofeedback Sector 5 cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau

Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina – Neurofeedback

Vezi numarul telefonic din contact pentru programari !!!