Ce este și cum funcționează Neurofeedback-ul?

Neurofeedback-ul este antrenament / exercitiu pentru creier!

Neurofeedback-ul sau neuroterapia, numit și EEG Biofeedback este o metodă inovativă, non-invazivă, fără medicație, care ajută creierul să funcționeze într-un mod mai echilibrat și mai sănătos. Neurofeedback-ul se bazează pe măsurarea și monitorizarea activității electrice cerebrale. Este un proces de observare, pasiv, ce are ca rezultat îmbunătățirea activității cerebrale.

Neurofeedback-ul este o metodă de terapie comportamentală asistată de tehnologie. Astfel, creierului îi este prezentată propria activitate în timp real, utilizând căi vizuale, auditive și tactile de feedback. Folosind toate aceste semnale, creierul își îmbunătățește capacitatea de autoreglare pe parcursul antrenamentului și învață în manieră eficientă să-și modifice nivelul de stimulare, precum și să mențină stări pozitive. Astfel, creierul se adaptează și, în funcție de nevoile particulare, își regăsește starea plăcută de relaxare și calm activ.

Neurofeedback-ul este folosit de zeci de ani ca tratament alternativ, non-medical pentru ADHD, depresie, anxietate, leziuni cerebrale traumatice, tulburare de stres posttraumatic și multe alte tulburări ale creierului. Iar în ultimul deceniu, cercetările au evidențiat și mai multe dovezi care arată nu numai că neurofeedback-ul îmbunătățește eficacitatea altor terapii folosite în aceste tulburări, dar poate oferi, de asemenea, o ameliorare permanentă a acestora.

Neurofeedback-ul este sigur, eficient și non-invaziv

Eficacitatea acestei terapii se datorează neuroplasticității, numită și plasticitate cerebrală. Aceasta este un proces care permite creierului să producă noi celule și conexiuni neuronale. Prin practicarea antrenamentului neurofeedback, creierul devine mai eficient în controlul propriilor activități. Rezultă de aici un creier mai stabil (de exemplu în cazul migrenei, vertijului, epilepsiei, atacului de panică – ca manifestări ale instabilității) și un creier mai flexibil (spre exemplu tulburările de somn, deficitul de atenție – tulburări care apar pe fondul lipsei de flexibilitate). Practic, creierul devine mai performant în tot ceea ce face.

Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Neurofeedback Bucuresti . Neurofeedback Sector 5 cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau

Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina – Neurofeedback

Vezi numarul telefonic din contact pentru programari !!!

Loading