Confidentialitate

Confidentialitatea psihoterapeutica.

Confidentialitatea: toate problemele pe care le discutam, precum si informatiile cu privire la diagnosticul si tratamentul psihologic, se afla sub protectia relatiei speciale, privilegiate , dintre client si psihoterapeut.

Divulgarea de catre psihologi/psihoterapeuti a unor informatii ce le-au fost incredintate de catre client sau de care au luat cunostinta in virtutea profesiei, este interzisa, daca acest lucru este de natura a incalca clauza confidentialitatii.

Prin urmare, nu voi furniza tertilor informatii legate de client, fara acordul acestuia. Exceptie facand urmatoarele situatii: protectia sanatatii publice, prevenirea unui pericol iminent sau prevenirea savarsirii unei fapte penale.

confidential

Extras din CODULUI DEONTOLOGIC AL PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERA PRACTICA

Protejarea confidentialitatii

Art. VI.2. Psihologii vor proteja confidentialitatea tuturor informatiilor adunate în timpul activitatilor lor profesionale si se vor abtine de la dezvaluirea informatiilor pe care le detin despre colegi, clientii colegilor, studenti si membrii organizatiilor, exceptie facând situatiile: pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea savârsirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte. Divulgarea, de catre psihologi, a unor date care le-au fost încredintate sau de care au luat cunostinta în virtutea profesiei, daca aceasta este de natura a încalca clauza de confidentialitate, este interzisa.

Limitele confidentialitatii

Art. VI.3. Psihologii clarifica ce masuri se vor lua pentru protejarea confidentialitatii si ce responsabilitati familiale, de grup ori comunitare au pentru protejarea confidentialitatii, atunci când desfasoara activitati de cercetare sau ofera servicii. . Înainte de primirea consimtamântului psihologul va informa clientul cu privire la limitele confidentialitatii si conditiile în care pot fi încalcate. Precum si asupra utilizarii posibile a informatiilor rezultate în urma activitatii sale.

Dezvaluirea de informatii

Art. VI.4. Psihologii pot împartasi informatiile confidentiale cu altii numai cu consimtamântul celor vizati ori de o asa maniera încât cei vizati sa nu poata fi identificati, exceptie facând situatiile justificate de lege sau în circumstante de iminenta sau posibila vatamare fizica sau crima.

Psihoterapie Bucuresti Servicii psihoterapie si psihologie reguli psihoterapie legislatie Terapia Florala . Terapia Bach cauta pe google cauta pe yahoo Psiholog Bucuresti sector 5 Cristina Fulau

Cabinet Psihologie si Psihoterapie Fulau Elena-Cristina